Arrugues
Any: 2012
Director: Ignacio Ferreras
Arrugues narra l'amistat entre l'Emilio i en Miguel, dos ancians reclosos en un geriàtric. L'Emilio, acaba d'arribar a la residència amb un principi d'Alzheimer i serà ajudat per en Miguel i altres companys per tal de no acabar a la planta superior de la residència, el temut pis dels assistits. Està basat en l'aclamat còmic del mateix títol de l'historiador valencià Paco Roca.
La caixa de Pandora
Any: 2008
Director: Yesim Ustaoglu
La guanyadora de la Petxina d'Or del Festival de Cinema de Sant Sebastià narra el drama d'una dona gran que es traslladada de casa seva, ubicada en plena muntanya, a la ciutat perquè pateix el mal de l'Alzheimer. Els seus fills descobriran com ha afectat el pas del temps en la seva relació familiar.
I tu qui ets?
Any: 2008
Director: Antonio Mercero
Una pel·lícula espanyola dirigida per Antonio Mercero. Ricardo és allotjat en una residència per gent gran mentre la seva família passa les vacances fora de la ciutat. Allà començarà a patir els primers símptomes del mal d'Alzheimer.
Sacrificis del cor
Any: 2007
Director: David S. Cass Sr.
Kate Weston és una advocada especialitzada en la defensa de menors i desvinculada de la seva família d'ençà que va iniciar la seva prometedora carrera. Un dia, rep la trucada del seu germà informant-la que el seu pare pateix Alzheimer. Al mateix temps, ha d'encarregar-se de la defensa d'una menor acusada d'abandonar al carrer al seu nadó nounat i mentrestant sent que està obligada a visitar al seu progenitor.
Lluny d'ella
Any: 2006
Director: Sarah Polley
La Fiona i en Grant són una parella d'Ontario que porta més de 40 anys casada. Però l'Alzheimer irromp en la vida de la Fiona i han d'adaptar-se al canvi. Ella ingressa en una clínica especialitzada en la qual els primers 30 dies no pot rebre visites.
El diari de Noa
Any: 2004
Director: Nick Cassavetes
El diari de Noa ens trasllada a dues històries paral·leles. D'una banda, el naixement de l'amor juvenil entre un home i una dona, provinents de classes socials molt diferents, en els anys 40. D'altra banda, ens trobem com un home li explica la història anteriorment esmentada a una dona, malalta d'Alzheimer.
Iris
Any: 2001
Director: Richard Eyre
Tracta d'una novel·lista que va ser una jove vibrant i amb una gran vitalitat i que pateix Alzheimer, una malaltia que la va reduint fins a convertir-la en un vestigi de qui va ser. El seu devot marit farà la seva travessa una mica més fàcil.·
El fill de la núvia
Any: 2000
Director: Juan José Campanella
Possiblement una de les pel·lícules més conegudes sobre l'Alzheimer. Rafael, un home de trenta i tants anys, porta una vida estressada al servei d'un restaurant que va heretar de la seva família. Un dia el seu pare, Nino, li comunica que es casarà per l'església amb la Norma, la seva mare, malalta d'Alzheimer, per complir un vell somni de joventut. Aquest fet, unit a altres esdeveniments inesperats, l'obliguen a replantejar-se la seva vida.
Una Cançó per a Martin
Any: 2001
Director: Bille August
En una de les seves actuacions, el prestigiós compositor i director d'orquestra, en Martin, coneix a la Barbara, una violinista, i de seguida s'enamoren l'un de l'altre. Després de divorciar-se de les seves respectives parelles, tots dos comencen una feliç existència conjunta. Cinc anys després, quan estan treballant en una nova opera, en Martin és diagnosticat d'Alzheimer i veurà com, a poc a poc, els seus coneixements musicals van desapareixent. El seu únic consol és el romanç tardorenc amb la violinista que tracta d'ajudar-lo.
Bicicleta, cullera, poma
Any: 2007
Director: Carles Bosch
A la tardor del 2007, se li diagnostica la malaltia d'Alzheimer a Pascual Maragall. Després del dur cop, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia i, des del primer pas, aquesta pel·lícula es converteix en testimoni excepcional. Amb intel·ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa fotografiar al costat de la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal. Dos anys de seguiment a un pacient excepcional disposat al fet que els científics trobin la cura abans que la xifra de 26 milions de malalts al món es multipliqui per 10. Una pel·lícula dura, però optimista malgrat tot.
Bucarest, la memòria perduda
Any: 2008
Director: Albert Solé
"Bucarest, la memòria perduda" és un documental sobre la memòria. Narra la recerca personal que fa l'Albert (un periodista nascut a l'exili el 1962) per recuperar les seves pròpies arrels, emmarcades entre un doble exili. El seu pare, el polític espanyol Jordi Solé Tura, que acabaria convertint-se en figura clau durant la Transició Espanyola, va ser obligat a exiliar-se per la seva militància antifranquista a la fi dels anys 50. Ara, després d'una vida plena d'experiències polítiques i personals apassionants, en Jordi ha iniciat un nou exili interior, aquesta vegada sense possibilitat de tornada: la lluita contra l'Alzheimer. La seva memòria es perd dia a dia. Aquest documental pretén recuperar els records d'unes vides atípiques, en el qual es barregen personatges històrics com Santiago Carrillo, Jorge Semprún, Manuel Fraga o Jordi Pujol, amb episodis poc coneguts de la lluita contra el franquisme i de la Guerra Freda. Per l' Albert, moltes d'aquestes experiències són els records difusos d'un nen. Viatjarà d'un exili a l'altre intentant recompondre la memòria de la seva família, la seva pròpia memòria.